Het borrelseizoen is van start gegaan! Zodra de zon schijnt heb ik al zin om met familie en vrienden te genieten van het mooie weer en kleine hapjes bij een koud drankje. Hartige en zoete hapjes die uitblinken in smaak en textuur. En daarnaast ook mooi zijn om te serveren aan je gasten. Deze tonijnrolletjes met Boursin zijn hier het ultieme voorbeeld van!

Ingrediënten:

Voor zes rolletjes

  • Zes vellen filodeeg
  • 70 gram tonijn uit blik (in water)
  • 2 ei
  • 200 gram verse platte peterselie
  • 3 etl Boursin knoflook en fijne kruiden

Waarom kleine hapjes?

Zoals ik zei houd ik wel van een goed gevulde hapjes plank of tafel! Zo hoef je nooit te kiezen tussen iets zoets of iets hartigs. Eten brengt gezelschap bij elkaar. Het geeft sfeer en vooral op een warme zomeravond waarbij je misschien geen zin hebt in één grote maaltijd, zijn kleine hapjes meer dan geschikt! Deze tonijnrolletjes met Boursin zijn zacht, romig en gemakkelijk te maken wanneer je iets warms wilt op je anders koude borrelplank.

De vulling

Lek de tonijn uit en breek op in kleine stukjes in een brede kom. Voeg hier één ei bij en klop samen met een vork. Snijd daarna ook de peterselie fijn. Ik maak hierin het liefst gebruik van platte peterselie. Deze behoud goed zijn zachte smaak tijdens het bakproces. Anders dan gekrulde peterselie die in mijn beleving een bittere nasmaak krijgt bij verwarming. Voeg de fijn gesneden peterselie ook toe aan de inhoud van de kom. Lepel bij dit geheel ook de Boursin knoflook en fijne kruiden. Voor dit recept is ook Boursin zacht en romig zeer geschikt!

Vullen en rollen

Vet een cupcake bakvorm in met wat zonnebloemolie en zet even aan de kant. Leg één velletje filodeeg op je werkblad. Lepel een beetje van de tonijnvulling in een strook onderaan het velletje filodeeg. Rol vervolgens op als een sigaar. Draai daarna de sigaar in een cirkel en plaats je rol in de vooraf ingevette vorm. Herhaal dit nog eens vijf keer.

Breek het tweede ei in een kommetje en klop met een vork los. Bestrijk de rolletjes met wat ei. Bak deze tonijnrolletjes met Boursin op 200 graden voor ongeveer 30 minuten. Goudbruin en krokant zijn ze klaar om uit de oven gehaald te worden. Laat ze wel volledig afkoelen voordat je ze serveert.